Cautare rapida
Catalog produse
Marci produse
Informatii
Certificari


Stim ca atunci cand cumparati un produs, este foarte important sa fiti informati cu privire la provenienta acestuia, certificarile si lista de ingrediente. Acest lucru creste increderea in produs si va ajuta sa decideti mai usor. De aceea, ne-am dorit ca paginile de descriere ale fiecarui produs din magazinul nostru sa prezinte cat mai clar informatii precum: numele producatorului/marcii si tara de origine, lista de ingrediente si provenienta acestora (de ex: din agricultura biologica) precum si certificarile pe care le are fiecare produs.

Aceste certificari sunt oferite de organisme si corpuri de control internationale, dupa atenta verificare a procesului de productie si listei de ingrediente din spatele fiecarui articol. Astfel, atunci cand vedeti pe ambalajul produsului sigla unei anumite certificari, puteti avea siguranta ca acesta indeplineste toate criteriile pentru a fi un produs cu adevarat “bio”.

Majoritatea produselor din magazinul nostru au certificari bio, dar si vegane, vegetariene sau de tip fair-trade, precum si alte certificari legate de testarea produselor pe animale sau continutul alergenic al acestora. Mai jos gasiti o lista a acestor certificari, logo-urile prin care sunt semnalizate pe ambalajul produselor, precum si o scurta descriere.
 
 
ECOCERT

Ecocert este un organism de inspectie si certificare creat in Franta in 1991 de catre un grup de agronomisti constienti de nevoia de a dezvolta metode de agricultura care sa nu fie daunatoare pentru mediu si constienti de importanta de a asigura o forma de recunoastere celor dedicati acestei metode de productie. De la crearea sa, Ecocert s-a specializat in certificarea produselor de agricultura organica. Ecocert a contribuit la dezvoltarea agriculturii organice in anii 1990 ajutand la conturarea unor masuri de legislatie franceza si europeana. Fiind implicate in promovarea agriculturii organice, Ecocert colaborareaza astazi cu institutii franceze si internationale pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor lor. Castigand increderea profesionistilor din aceasta industrie si a consumatorilor, Ecocert a devenit astazi un punct de referinta in certificarea organica peste tot in lume. Cititi mai multe pe www.ecocert.com.

 
 
COSMEBIO

COSMEBIO este cea mai renumita asociatie profesionala din domeniul ecologiei si al cosmeticelor organice. COSMEBIO s-a nascut in 2002 dintr-un parteneriat intre un zece laboratoare cosmetice care erau dedicate stabilirii unei CARTE pentru crearea unei industrii a cosmeticelor ecologice si naturale care sa foloseasca numai ingrediente din agricultura organica. Aceasta CARTA certifica faptul ca produsele cosmetice sunt sigure pentru consumatori si respecta mediul inconjurator, fara a folosi mesaje de marketing false. Creata la inceput de un grup de companii pioniere, asociatia a crescut in timp iar astazi include toate companiile care doresc sa activeze in domeniul cosmeticelor ecologice si organice, fiind asociatia europeana numarul 1 in acest industrie. Cititi mai multe pe www.cosmebio.org.

 
 
BDIH
BDIH este Asociatia Industriilor si Distribuitorilor de produse farmaceutice, de sanatate, a suplimentelor alimentare si produselor destinate igienei personale. Avand sediul in Mannheim, Germania, asociatia reuneste peste 440 de producatori si distribuitori de produse cosmetic si naturale, suplimente alimentare, alimente nutritionale, OTC-uri si aparatura medicala. In 1996, alaturi de producatori de cosmetice naturale de top, BDIH a dezvoltat un set de reguli pentru certificarea produselor cosmetic naturale, tinand cont de asteptarile consumatorilor. In baza acestor reguli, peste 2000 de produse au fost testate din punct de vedere al continutului si metodei de productie de catre un institut independent. Cititi mai multe pe www.bdih.de.
 
 
THE SOIL ASSOCIATION
The Soil Association a fost infiintata in 1946 de catre un grup de fermieri, oameni de stiinta si nutritionisti care au observat o legatura directa intre practicile din agricultura si nivelul de sanatate al plantelor, animalelor, oamenilor si al mediului inconjurator. Astazi, The Soil Association este organizatia organica numarul 1 din UK, cu peste 200 de inspectori certificati peste tot in tara. Strategia The Soil Association are la baza doua directii majore: “intampinarea viitorului” si “mancare sanatoasa pentru toti”. Prima tema, “intampinarea viitorului”, promoveaza solutii care vin in intampinarea nevoilor oamenilor de a primi mancare, combustibil si imbracaminte din surse sustenabile. Cea de-a doua tema, “mancare sanatoasa pentru toti” are in vedere asigurarea de mancare organica si sanatoasa tuturor. Cititi mai multe pe www.soilassociation.org.

 

 
NATRUE
Ca asociatie profesionala non-profit, Natrue reuneste toti fanii produselor organice si naturale. Scopul este unul singur: acela de a promova si proteja frumusetea naturala si produsele de intretinere a pielii. In prezent, cosmeticele naturale nu sunt definite legal nicaieri in lume. Natrue militeaza pentru a asigura materii prime de calitate pentru obtinerea de cosmetice naturale. Logo-ul Natrue ofera certitudinea ca produsele cu aceasta certificare folosesc ingrediente naturale si organice, procese de productie si practici prietenoase pentru mediul inconjurator. Natrue certifica produsele cosmetice pe 3 nivele: Cosmetice Naturale (ingredientele trebuie sa fie naturale, dar nu neaparat organice); Cosmetice naturale cu ingrediente organice (minim 70%); Cosmetice organice (minim 95%). Cititi mai multe pe www.natrue.org.

 

 
LEAPING BUNNY
Pana in 1996, tendinta de a cumpara produse “ne-testate pe animale” devenise foarte populara, dar acest mesaj era de multe ori confuz sau gresit interpretat de catre consumatori, iar in ultima faza devenise de-a dreptul frustrant. Companiile au inceput sa-si creeze propriile logo-uri de certificare, creandu-si propria definitie a termenului “ne-testat pe animale”, fara sa implice in acest process asociatiile pentru protectia animalelor. Ca raspuns la acesta miscare, 8 grupuri nationale de protective a animalelor s-au reunite pentru a forma Coalitia pentru Informarea Consumatorilor cu privire la Cosmetice (CCIC). CCIC promoveaza un singur standard coherent si un singur logo Leaping Bunny recunoscut international. CCIC lucreaza alaturi de companiile din industria cosmeticelor pentru a simplifica  si a spori increderea consumatorilor in produsele netestate pe animale. Cititi mai multe pe www.leapingbunny.org.

 

 
FAIR TRADE
Fair Trade Association este un grup de 25 organizatii care lucreaza impreuna pentru a oferi conditii comerciale mai bune producatorilor. Din sediul central din Bonn, Germania, asociatia stabileste standardele Fairtrade si sustine producatorii din asociatie. Misiunea Fair Trade este aceea de a crea conditii comerciale mai bune pentru producatorii dezavantajati, de a-i pune in legatura cu consumatorii si a-i ajuta sa-si imbunatateasca vietile. Cititi mai multe pe www.fairtrade.net. 

 

 
BIO-SIEGEL
Bio-Siegel este certificarea nationala creata de guvernul Germaniei in 2001 care identifica produsele si alimentele care provin din agricultura organica, indiferent de marca de producator sau de asociatie. Logo-ul Bio-Siegel poate fi folosit pentru etichetarea tuturor produselor care sunt in conformitate cu Legea Europeana (EEC) 2092/91 privind productia organica a produselor din agricultura si care contin ingrediente de provenienta organica in proportie de cel putin 95%. Etichetarea produselor cu logo-ul Bio-Siegel reprezinta o garantie solida pentru consumatori, fiind in acelasi timp usor de obtinut de catre producatorii care indeplinesc criteriile necesare. Cititi mai multe pe www.bio-siegel.de.

 

 
BIOAGRICERT
Bioagricert este un organism de control si certificare infiintat in 1984. In 1993 a fost recunoscut de Ministerul Agriculturii din Italia drept Corp National Autorizat pentru controlul si certificarea produselor organice. In 2007 Bioagricert a fost inclus pe lista organismelor de control autorizate din Uniunea Europeana. Cu aproximativ 10.000 de operatori certificate la nivel gloval si peste 25 de ani de experienta, Bioagricert ofera servicii oricaror tipuri de operatori, pentru certificarea produselor si a proceselor de productie. La nivel international, Bioagricert lucreaza in diferite tari din America Latina, Asia de Sud-Est, Bazinul Mediteraneean, Europa de Est, India, Coreea de Sud si Polinezia, prin inspectori si reprezentante locale. Cititi mai multe pe www.bioagriocert.org.

 

 
AGRICULTURE BIOLOGIQUE
AB (Agriculture Biologique) este logo-ul national francez pentru certificarea produselor organice incepand din 1985. Organismul care administreaza si promoveaza aceasta certificare este L’Agence Bio, o asociatie care reuneste:  Miniesterul Agriculturii, Minesterul Ecologiei si Dezvoltarii sustenabile, APCA ( Adunarea Generala a Camerelor Franceze de Agricultura), Coop de France (Federatia cooperativelor din agricultura), FNAB (Federatia Nationala pentru Agricultura Organica) si SYNABIO (Federatia Natioanala a Procesatorilor de Produse Naturale si organice). Pentru a primi aceasta certificare, produsele trebuie sa contina component e organice in proportie mai mare de 95% si sa fie produse sau procesate in UE. Cititi mai multe pe www.agencebio.org.

 

 
DEMETER
Demeter este singura asociatie ecologica care a construit o retea globala de organizatii  cu certificare individuala. Din 1997 Demeter-International a fost fondata pentru o cooperare mai stransa intre sferele legala, economica si spirituala. In present, Demeter International numara peste 16 organizatii membre din Europa, America, Africa si Noua Zeelenda, reprezentand peste 4200 de producatori din 43 de tari. Certificarea Demeter e oferita produselor care provin din Agricultura Biodinamica. Cititi mai multe pe www.demeter.net.

 

 
EU ORGANIC FARMING  / AGRICULTURA BIOLOGICA
(logo vechi)
In 2007, ideea de promovare a sectorului agriculturii ecologice prin introducerea unui logo ecologic obligatoriu al UE a beneficiat de sprijinul necesar din partea tuturor Statelor Membre. Reglementarile actuale UE privind productia ecologica stabilesc modul de administrare al culturilor agricole si efectivelor de animale si modul de procesare al alimentelor si nutreturilor, pentru ca acestea sa poata fi etichetate ca ecologice. Conformitatea cu Reglementarile UE privind produsele ecologice este, de asemenea, obligatorie pentru produsele care vor purta sigla UE pentru agricultura ecologica. Este, de asemenea, obligatorie mentionarea pe eticheta si a codului organismului de inspectie care inspecteaza operatorii din domeniul agriculturii si certifica si produsele ecologice. Sigla UE este creata pentru a mari gradul de recunoastere al produselor ecologice in randul consumatorilor si actioneaza la fel ca si siglele nationale pe care le puteti observa pe produsele din tara dumneavoastra.

(logo nou)
Noul logo ecologic este cel de-al doilea simbol care certifica produsele ecologice din UE. Primul a fost lansat la sfarsitul anilor 1990 si a fost aplicat in mod voluntar. Acesta a fost scos din uz incepand cu data de 1 iulie 2010, desi inca mai poate aparea pe anumite produse care trec prin lantul de furnizare. Cititi mai multe pe http://ec.europa.eu.
 
 
 

USDA ORGANIC (United States Department of Agriculture)
Departamentul de Agricultura al Statelor Unite (USDA) deruleaza Programul National pentru Agricultura Organica (NOP) pentru stabilirea standardelor care certifica un produs de agricultura ca fiind produs in mod organic. Misiunea USDA este aceea de a asigura integritatea produselor organice in SUA si peste tot in lume. Cititi mai multe pe www.ams.usda.gov/nop.

 

 
JAS (Japan Agricuultural Standards)
Incepand in Aprilie 2011, toate produsele si materialele organice pe baza de plante exportate catre Japonia trebuie sa fie in conformitate cu Standardele Japoneze in Agricultura (JAS), stabilite de catre Ministerul Japonez al Agriculturii, Padurilor si Pescuitului (MAFF).  Logo-ul JAS este singurul symbol organic recunoscut in Japonia. Cititi mai multe pe www.maff.go.jp.

 


VEGAN SOCIETY


The Vegan Society este o organizatie de caritate care promoveaza si sustine stilul de viata vegan. Fondata in 1944, The Vegan Society ofera consultanta despre stilul de viata si alimentatie care exclude produsele animale, in beneficiul oamenilor, al animalelor si al planetei. The Vegan Society are ca scop promovarea veganismului pentru a reduce suferinta oamenilor si a oamenilor si pentru a diminua impactul asupra mediului. Cititi mai multe pe www.vegansociety.com.


VEGETARIAN SOCIETY

The Vegetarian Society este o organizatie de caritate care lucreaza pentru a sustine si creste comunitatea vegetarienilor din UK. The Vegetarian Society coopereaza cu jucatori din industria produselor alimentare si cosmetic, cu agentii guvernamentale, politicienti si profesionisti, ramanand insa un organism independent. Fondata in 1847, este cea mai veche organizatie vegetariane din lume. Prin activitatea sa, the Vegetarian Society sustine drepturile vegetarienilor si veganilor, oferind sfaturi si informatii gratuite, educand copii din scoli despre beneficiile vegetarianismului, educand bucatarii din profesionistii din industria HORECA si oferind acreditare produselor care respecta standardelor organizatiei. Cititi mai multe pe www.vegsoc.org.ASTHMA ALLERGY ASSOCIATION DENMARK

Asthma Allergy Association din Danemarca este o organizatie care asigura un sistem de certificare si etichetare a produselor de pe piata daneza, clarificand riscul de alergii al acestora. Logo-ul AAA reprezinta garantia ca ingredientele unui produs au fost atent evaluate de care chimisti cu experienta, care certifica faptul ca acestea nu prezinta riscuri de alergii ale pielii. Cititi mai multe pe www.astma-allergi.dk.


QUALITÉ FRANCE

Qualité-France SAS este o filiala a Bureau Veritas Certification France, organism de certificare a sistemului de Calitate, Mediu si Siguranta. Echipele de specialist agro-alimentari ai Qualité-France SAS intervin pe tot teritoriul Frantei , precum si peste hotare. Qualité-France SAS intervine la toate nivelurile pietei, gratiei expertizei sale in materie de certificare agro-alimentara, in linie cu legislatia actuala. Cititi mai multe pe www.qualite-france.com. 

Contactati-ne:
0724 543 730

 

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Cos de cumparaturi

Cosul de cumparaturi nu contine produse.


 


 Website detinut de Musetel Consulting S.R.L., CIF: 34892133, Reg.Com: J40/10077/2015
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ANPC